maandag 1 april 2013

Theemuts

Nou daar is ze dan; mijn tas met verzonken rits!
Ben echt heel trots dat dit me is gelukt.
De facebook Sew Along-volgers hebben al kunnen lezen dat het niet helemaal zonder slag of stoot ging, met name op het eind. Ik wilde de tas afgelopen vrijdagavond afmaken maar de ene na de andere naald brak of boog krom. De stof met het stuk dubbele schouderband (ik maakte een verstelbare schouderband) was ook nog eens veel te dik en paste nauwelijks onder mijn persvoet. Na flink gevloek en een berichtje op facebook besloot ik maar naar bed te gaan.
De volgende dag begon ik aan een eenvoudig werkje maar ook nu werkte mijn machine niet mee. Na een grondige schoonmaakbeurt en een beetje olie was mijn machientje alweer een stuk gelukkiger maar mijn bovendraad bleef breken... Snel in de auto gestapt en nieuwe naalden gekocht. Ik ben groot fan van het warenhuis met de beroemde worsten maar hun naalden waren ws de boosdoener want met nieuwe naalden van het merk ORGAN kwam het gelukkig weer goed!
Alleen het dikke stuk bleef lastig maar met de gouden tip van een mede Sew Alonger op facebook heb ik dat stuk met de hand onder de machine doorgehaald en voila, een net stiksel!
Nu dus tijd voor foto's van mijn theemuts (ik vond het stofje, een Tilda, echt prachtig maar twijfelde tijdens het maken wel of dit nu geschikt was voor een tas, ik noem het daarom gekscherend mijn theemuts maar nu helemaal af vind ik 'm toch wel erg leuk geworden, mijn theemuts is al gebruikt!):
 
7 opmerkingen:

 1. hoi Esther,

  Ja we hebben het allemaal kunnen volgen.... maar ik vind het knap, .... ik heb vele tassen langs zien komen en nog niet aan begonnen .... dus petje af... en thee muts... dat valt wel mee, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de aanhouder wint en het is echt een prachtige tas geworden. daar ga je zoveel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Dankjewel en wat leuk dat je volger bent geworden! Van harte welkom!

   Verwijderen
 4. Hij is echt ontzettend mooi geworden!
  Daar kun je lekker mee pronken ;-)

  Groetjes Barbera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super dat het uiteindelijk gelukt is want het is een heel mooie tas. Die staat trouwens ook nog op mijn to do-lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen