dinsdag 21 mei 2013

Piep zei de muis...

Bij haar zag ik pas geleden een kleine glimps van deze muizen. Patricia meldde dat het vilt pakketje bij Tintangel vandaan kwam dus daar heb ik meteen gekeken. Ik was meteen fan, er staan ontzettend veel leuke viltpakketjes, vooral de muizenfamilie met alles wat je maar kunt bedenken vind ik erg leuk!
Nog nooit eerder maakte ik zo'n werkje van vilt maar het leek me wel erg leuk dus bestelde ik het pakketje van de strandmuizen, hetzelfde als je bij Patricia ziet. Omdat ik gebruik maakte van een moederdagkorting ontving ik zelfs nog een extra pakketje met een wit kippetje!
Vorige week viel het pakketje in de brievenbus en inmiddels heb ik 1 muisje af. Omdat ik bang was dat ik niet genoeg vilt had mailde ik Hannie van tintangel, inmiddels is er een extra velletje vilt onderweg, dat noem ik nog eens service. Kijk zeker even rond op haar site of haar weblog, er staat zoveel leuks!
Ik heb nog wat te freubelen voordat mijn muizenfamilie af is. Wanneer dit zo is laat ik ze jullie natuurlijk zien.
Nu staat het muisje nog alleen en naakt (ja, er moeten ook nog kleertjes komen!) maar het is de bedoeling dat hier straks een heus strandtafereeltje staat.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk! En knap gemaakt voor je eerste viltwerkje zeg!
  Ik ben ook helemaal verliefd op die muisjes, maar nog niets aangeschaft, ik moet eerst van mezelf wat andere dingetjes afmaken, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, nog iemand die momenteel muis-minded is.'t Is een heel mooitje! Benieuwd naar de kleertjes die hij/zij zal krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt heel lief :) ben benieuwd hoe het er uit komt te zien met kleertjes en het strand tafereeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je eerste muis is goed gelukt, mooi die opkrullende staart...nog 3 te gaan!
  Als je aan de kleertjes begint: er staat 1 fout in de patroondelen. Bloesje Miny moet zijn: blousje Morris. Ik had het gewoon klakkeloos over genomen, rokje er aan gerimpeld aangetrokken en.....toen zag ik pas dat het wel een heel wonderlijke combinatie was, ha, ha! Gelukkig was er voldoende geblokte ruitjesstof om opnieuw een blousje voor vadermuis uit te halen.
  Het meeste gepruts gaf bij mij de strandstoel. Mijn tip: maak die op het laatst want mijn humeur werd er daarna niet beter op (Ehhh, opbeurend bedoeld hoor) Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Patricia! En dat van dat foutje is een goede tip! Ik vond ook een foutje bij de muizen, borst- en kopstuk staat op het verkeerde patroondeel. Gelukkig zag ik het maar zat wel even te puzzelen :)
   Die strandstoel bewaar ik dan maar voor het laatst!

   Verwijderen