maandag 20 mei 2013

Educatie in een zakje

Deze week kreeg ik van de juf van de oudste zoon het verzoek of we wilden oefenen met 'hakken en plakken'. Voor diegene die niet weten wat dit is, het gaat erom een (kort) woord te hakken in de losse letters en van losse letters achter elkaar een woord te plakken... Tja, niet echt duidelijk hè...
Zoonlief zit pas in groep 2 maar blijkbaar moeten ze al steeds meer kunnen voordat ze naar groep 3 gaan.
Om dat oefenen een beetje leuker te maken, heb ik een spelletje gemaakt.
Met behulp van de computer heb ik kaartjes gemaakt met een plaatje. Daaronder kan het woord geplakt worden.
Het spelletje kun je op 2 manieren spelen;
1: je legt alle kaartjes met de plaatjes neer en gaat het woord op het plaatje 'hakken', vervolgens zoek je in de woordjes het juiste woord erbij en plakt het eronder.
2: je pakt een woordje en probeert de letters te plakken en vervolgens het juiste plaatje erbij te zoeken! En om te voorkomen dat het er zo bij ligt...maakte ik er een zakje voor. Ik gebruikte de werkwijze van het cadeauzakje van elisanna en verkleinde de maten. Zoonlief had liever andere kleurtjes gezien voor het zakje maar ik vind 'm wel leuk geworden :)

2 opmerkingen:

  1. bij jullie zijn het groepen en bij ons klassen. hier leren ze pas lezen in het eerste leerjaar. dan zijn ze 6 jaar. ik vind je spel leuk en speels gemaakt. tof zakje ervoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Hier is het in 1985 basisonderwijs geworden en zijn de kleuterklassen groep 1 en 2, en is de eerste klas groep 3. Hier leren de kinderen ook in groep 3 lezen en schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen