zaterdag 9 maart 2013

Tweemaal 'Orde met rits'

Hoewel ik eigenlijk hard bezig 'moet' zijn met de tas met verzonken rits of de boekenkaft voor de Sew Along, maakte ik 2 zakjes met rits. Hier hadden de jongens namelijk erg behoefte aan. Wanneer we op visite gaan moeten de laatste tijd alle Cars-autootjes mee. En tja, hoe neem je die nu het makkelijkst mee. Een rugzakje is wel groot, een schoenendoos (natuurlijk van Cars) deed ook al eens dienst, maarja, ondersteboven en alles ligt er uit... Zakjes moesten er dus komen. En laat er nou net zo'n recept in HET boek staan. Mijn vlieseline H640 was binnen, dus ik kon aan de slag. Het werden eigenlijk een soort 'recykleer'-tasjes; de bovenkant is van een oud gordijn, de onderkant van 2 oude spijkerbroekjes, de ritsen kreeg ik van mijn moeder en hebben ook al eens eerder dienst gedaan. De polsbandjes waren ooit lusjes aan het gordijn van de oudste maar omdat wij het gordijn aan knijpertjes hingen, gingen de lusjes eraf. Toen keurig door mijn moeder verzorgd. Zij kwam de lusjes een paar weken geleden tegen en gaf ze aan mij: 'wie weet...' (en bij haar ruimde het natuurlijk lekker op ;) ). En toen kwamen de lusjes dus toch van pas!
Met transferpapier (Action) maakte ik er voor beide een Cars-plaatje op en het tasje was compleet. De jongste is er al helemaal gek van en sleept het overal mee naar toe, missie geslaagd dus!
De Cars plaatjes zien er op de foto iets minder mooi uit dan in het echt... Ieder een ander paatje en een andere kleur polsbandje, zo weet ieder welk tasje van hem is!

5 opmerkingen:

  1. Dat is leuk gevonden met die afbeelding erop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjeetje, hoe verzin je elke keer weer van die originele samenraapsels (gordijn, oude broek,lussen)met dit als prachtig resultaat!! Petje af hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geweldig, zo met alle restjes bij elkaar mooie ritstasjes maken die heel veel gebruikt worden!

    BeantwoordenVerwijderen