woensdag 6 maart 2013

Kraamcadeau

Misschien is dit wel het leukste van zelf dingen kunnen naaien / maken; een kraamcadeautje maken!
Vorige week is kleine Meike geboren. Het derde meisje in de familie. Nog leuker om iets zelf gemaakts te geven, hebben ze het zeker nog niet.
Het werd het tasje van Elisanna waarvan  ze net het patroon met ons gedeeld had. Het tasje werd iets aangepast, het kreeg een binnenzak op de wijze van het boek Zo geknipt!, de bovenrand maakte ik van een ander stofje, de binnenkant vice versa. Natuurlijk flockte ik de naam van het meisje op het tasje, zodat iedereen weet dat het van haar is. Omdat ik de hengsels iets stevigere wilde maken, maakte ik ze op een andere manier. Helaas werden ze toen wel erg breed, niet fijn om te dragen. Ik naaide daarom in het midden de hengsels dubbel, wat er eigenlijk nog wel erg leuk uitzag!  Erbij een klein vlaggenlijntje, een pamperzakje en een t-shirt met hartjes zoals op het geboortekaartje!
Zie hier het resultaat:
8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige dingen heb je weer gemaakt!! Leuk om alles in dezelfde kleurstellingenn te doen. Dat flocken, hoe doe je dat, met de naaimachine? Dat maakt het wel erg persoonlijk, hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat flocken doe je met strijkvelours. Koop je (online) per vel, daar knip je je vorm uit en strijk je vervolgens op je stof. Zit heel goed vast, dus hoef je niet te naaien.

   Verwijderen
  2. Bedankt, weer wat geleerd.
   Heb trouwens vandaag (do 7 maart) mijn eerste tas gefabriceerd!!!
   Ik heb het op mijn blog staan. Neem gerust een kijkje.
   Groetjes Patricia

   Verwijderen
 2. Wow he, jij bent productief geweest! Erg leuke kraamkadootjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig setje! Superkado! Liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gaaf setje! Wat leuk dat je zelf zo creatief vent in het aanpassen van het model, hij is nu heel leuk geworden. Elementen van het geboorte kaartje op het shirtje vind ik ook heel leuk, maakt het geheel heel persoonlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi allemaal, fijne roze kleurtjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen