maandag 12 januari 2015

De kop is eraf!

Ik maakte dit weekend het boodschappentasje uit Zo geknipt!2, Een van de twee projectjes voor de maand januari. Het tweede project is de flexifluo en hoewel ik me voor nam om alles te maken, ook al hebben we het zelf niet nodig (denk aan jurkjes en babyslaapzakken) heb ik besloten de flexifluo toch echt niet te maken. Ik denk namelijk dat ik ook niemand anders er een groot plezier mee doe :)

Het boek beschrijft een rolletje en daar was op de facebook-groep en de nodige blogs al het één en ander over vermeld. Het wijst zich eigenlijk vanzelf, rest alleen nog de naad te stikken en niet het tasje zelf mee te stikken.
Wonder boven wonder ging dit voor voor allebei de panden in 1x goed. Het keren vond ik echter het grootste drama! Hoe krijg je dat mooie rolletje weer fatsoenlijk uit elkaar?! Bij 1 van de panden ging het dan ook niet helemaal goed en scheurde de stof op het handvat heeeeel lichtjes in...
Als ik het niet zou zeggen zie je het waarschijnlijk niet eens maar ik weet het...
Toch vind ik 'm heel erg leuk geworden en werkelijk ingenieus bedacht! Het is echt een mooi gevoerd tasje! Het exemplaar dat ik uit deel 1 maakte moet dus even plaats maken voor deze!

Na jhet lezen van de verschillende blogs en reacties op dit tasje, maakte ook ik het driehoekje wat groter (14cm). Ook stikte ik zowel het driehoekje als de bovenkant van het tasje nog eens door.
De opdruk van de vlieseline schijnt door de lichte voering...Het is een echt IKEA-tasje geworden: de buitenstof is een kussensloop, 
binnenstof is een stuk van een kindergordijn. Beide van IKEA...

7 opmerkingen:

 1. Geweldig mooi stofje! Ik heb mijn tasje weggegeven, maar wil er zeker nog een paar maken, ze zijn zo practisch

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden zo! Mijn eerste tasje gaf ik ook weg, mijn tweede was eigenlijk voor mijn lief .. nu op naar de derde, vierde en vijfde .. oh wacht, daar heb ik eigenlijk geen tijd voor want moet de slaapkamers opruimen ;)

  Mooie tas, mooie stof en mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk tasje, ik maakte nog niets uit het boek. maar heb het wel, ik hou rekening met de tip om het driehoekje groter te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi .ik heb hem ook al 2 keer gemaakt en mijn dochter van 14 heeft deze ook gemaakt dus niet zo moeilijk om te maken vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lang leve ikea, haha, ik heb de mijn ook van ikea stof gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen